Igor

Over Igor

Igor Milder. Op 7 mei 1971 geboren in Velp, in het Velps Ziekenhuis als eerste kind van Mieke en Paul Milder. Een prachtig kind met een rond koppie en ogen die toen al inspireerde. Igor groeide op in Brabant in Uden in een liefdevol gezin met volop muziek, sport, creativiteit en Brabantse gezelligheid. Waar ook het carnaval niet ontbrak.

In 1973 werd Igor’s zusje Gaby geboren en was het gezin compleet. De lagere en middelbare school (HAVO) doorliep Igor ook in het dorpse Uden waar de familie Milder veel aanwezig was bij allerlei sport en spel activiteiten. Igor hockeyde en tenniste en speelde saxofoon in een bandje. Zijn talent voor muziek en gevoel voor humor kwamen vooral van zijn moeders kant. Maar ook vanuit vaders kant kwam zijn voorliefde voor de automotive industrie en het PR vak. Al met al veel bouwstenen die hem hebben gevormd tot het multitalent dat hij was. In zijn jongere jaren heeft Igor qua gezondheid pech gehad. Van jarenlange migraine tot een ernstige nekkramp op zijn 17e. Echter ook deze tegenslagen hebben hem gevormd en hem zijn onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen gegeven en zijn vroege volwassenheid. Hij ontdekte in die tijd het surfen en ging net zo lang oefenen totdat hij het onder de knie had. Tekenend voor Igor. Doorgaan totdat alles duidelijk was.

Hij was amper 18 jaar en vertrok uit huis om in Utrecht te wonen en te gaan studeren aan de HEAO. Commerciële Economie. Hij dacht dat het jaarlijkse weekje carnaval in Brabant een feest was, maar al gauw ontdekte hij dat het in Utrecht elke dag carnaval was. Hij werd lid van een studentenvereniging, ging in het bestuur en zet een studentenband op waarbij hij diverse creatieve en muzikale talenten toonde. Van piano, zang, saxofoon tot entertainer. In het eerste jaar van zijn studie 1990, tijdens de ontgroening ontmoette hij Jitte. Een vrolijke sportieve HEAO studente uit Bilthoven met wie hij in 1991 een relatie kreeg en in 1998 trouwde en 2 prachtige dochters kreeg, Fae (2000) en Julie (2002). Igor’s eerst aanraking met het marketing vak was tijdens zijn stage bij Bols Wessanen, waarbij hij werkte aan Apfelkorn. Zijn tweede stage liep hij bij Renault Nederland en is daarna gebleven. Igor was een liefdevolle vader, stond altijd aan het hockeyveld van zijn dochters en een gezinsman. Hij hield van vakanties met het gezin en vrienden. Hij werd lid van de Bilthovense Rotary, leerde zichzelf gitaar spelen, ontwikkelde zijn zangtalent en richtte een heuse smartlappen band op. Zijn creatieve brein stond nooit stil. Humor, gezelligheid en passie voor het werk beheersten zijn leven. Zijn werk ambitie bracht hem telkens verder waarbij hij een ware passie ontwikkelde en anderen steeds meer inspireerde en motiveerde. Hij ontwaakte elke dag met weer andere ideeën en strategieën hoe iets beter kon. Daar lag een enorme kracht en later ook bleek dit zijn valkuil. Vanuit Utrecht verhuisde Igor met zijn gezin naar Bilthoven en later naar Bosch en Duin. Zijn werkomgeving vond hij in en rondom Amsterdam. Op 44 jarige leeftijd overleed hij.